Huidverbetering

Micorneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huidige, glad collageen.

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.  Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijke van uw huid.

Microneedling kan worden toegepast bij:

 • Rimpels; Rimpels ontstaan naarmate de huid ouder wordt en het lichaam minder collageen aanmaakt. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling Treatment wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpels van binnenuit opgevuld
 • Littekens; De Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. Door deze behandeling zal het littekencollageen deels afbreken en de bloedcirculatie in dit gebied optimaliseren.
 • Grove poriën; Het verfijnen van grove porien is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.
 • Striae; Ook op het lichaam kan de Microneedling worden toegepast. Denk aan Striae en littekens op het lichaam.
 • Pigmentatie; De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma (zwangerschapsmasker) of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuring die ontstaan is na puistjes kunnen met Microneedling vermindert worden. Voor het beste resultaat kunt u deze behandeling het beste combineren met de Bio-peel behandeling

Het effect van een Microneedling Treatment
De huid ziet er direct rood uit, dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge SPF. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren. 
De behandeling is het meest effectief als deze 1 x per maand gedurende 6 maanden zal worden toegepast.
Uitzondering: Wilt u littekens laten behandelen, dan wordt er om de 14 dagen behandeld.

Te verwachten resultaat
Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen
Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Belangrijk om te weten
Belangrijk om tijdens een kuur overdag een zon bescherming SPF50 te gebruiken, zelfs op een bewolkte dag. Ook na de kuur moet er overdag nog tot 2 – 3 weken een zon bescherming worden aangebracht.

Het mooiste resultaat ontstaat in kuurverband. Een kuurverband is minimaal 6 keer. Een Microneedling Treatment mag om de 28 dagen opnieuw worden gedaan. Met een kuur bent u daarom na een halfjaar klaar. Om het optimale resultaat te behouden, adviseer ik u om de Microneedling minimaal 2 keer per jaar te herhalen

 

Wat is een Bio Peel en hoe werkt het?

De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

De Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide! Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

Als nabehandeling wordt een masker en verzorging aangebracht, welke past bij uw huidtype. Ter bescherming wordt een zonnefactor aangebracht.

Wat gebeurt er na de Bio Peel?

Ongeveer 5 dagen na de behandeling gaat de huid lichtelijk schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droog aan. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de. nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle creme houd de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorg ervoor dat de schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Wat kan men bereiken met een Bio Peel?

 • Fijnere poriënstructuur
 • Gladdere huid en gladstrijken van lijntjes
 • Verhelderen van hyperpigmentatie / egalere teint
 • Verbeteren van het acne huidbeeld
 • Kalmeren van een onrustige huid
 • Intens opfrissen van een doffe, vale huid

Het beste resultaat is te bereiken doormiddel van een kuur, deze bestaat uit 3 a 6 behandelingen achter elkaar met een minimale pauze van 7 a 14 dagen. Daarna is het advies de behandeling elke 6-8 weken te herhalen.

De Bio Peel heeft ook een aantal contra-indicaties en wordt deze behandeling dus geadviseerd niet te doen:

 • virale infecties (ook bij een koortslip)
 • open wondjes
 • actinische keratose (huidbeschadiging door de zon)
 • retinoïden (actieve acne)
 • minimaal 14 dagen tussen een botox behandeling, vanwege de ontgiftende werking.
 • Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar ik raad het niet aan.
  Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.
 • De zomer is  géén contra-indicatie bij de Bio Peel, omdat een SPF50 gewoon gebruikt kan worden!

Belangrijk om te weten:

 • De eerste 7 dagen na de behandeling dagelijks zonnefactor SPF50 smeren.
 • Na 14 dagen kan er evt weer gebruik gemaakt worden van de zonnebank!
 • Door de Bio peel wordt het absorptie vermogen van de huid vergroot hierdoor kan er tijdens de behandeling en een aantal dagen daarna nog wat tintelingen, licht brandend gevoel voelbaar zijn en wat schilfer vorming zichtbaar zijn.
 • Een oil elixir zal op de dag wat verlichting geven aan het strakke, droge gevoel van de huid.
 • minimaal 14 dagen tussen de bio-peel en harsen in het gezicht.